Nem kell sztárséfnek lennünk ahhoz, hogy összeüssünk néhány finomságot a kisbabánk számára, íme néhány egyszerű tipp.
Sokkal egészségesebb, és persze pénztárcakímélőbb, ha mi készítjük el gyermekünk bébi-tápját, mintha boltban vásárolnánk. Minden szükséges alapanyag megvásárolható a hozzánk közeleső boltban: friss zöldségek; jól megfőzött húsfélék, és már készen is a házi babatáp.
Az elkészítéshez sem kell semmilyen csillagos árú hi-tech eszköz, a legtöbb háztartásban megtalálható turmixgép és főző alkalmatosság elegendő.
Az első lépés az étel kiválasztása. Vannak bizonyos ételek, amelyek nagyon könnyen és jól pépesíthetők, mint például a banán vagy a megfőzött krumpli. Fontos azonban a fulladásveszélyt okozó részek (pl.: héj, szár, esetleg magvak) eltávolítása.
Érdemes fagyasztani! Nem kell minden nap friss ételt készíteni a kicsinek, ha turmixolásra szánjuk el magunkat, érdemesebb nagy adagokat készítenünk, és elraktározni azokat, hogy aztán bármelyik vacsoránál elővehessük a hűtőből, és akár össze is keverhessük egyéb kiolvasztott pépekkel. Az összedarált zöldségek és gyümölcsök legalább 3 hónapig elállnak a mélyhűtőben.
Óvatosan a fűszerekkel! A kisbabának nem kell chilli vagy curry, hogy élvezze az étel ízét, minden natúron, só nélkül kell szervírozni neki, és esetleg néhány enyhébb zöldfűszert szépen fokozatosan megízleltetni vele, és figyelni a reakcióit.
Ha kipróbáltad bébiden a standard zöldség-gyümölcsféléket, akkor most jöhet egykét extrémebb választás, mint például spenót, avokádó, hogy tesztelt kicsinyed ízlését. Lehet, hogy a kedvencei lesznek…
Ajánló
GYORSKERESŐ
mom ON board
babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő
babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő
Napi
Mit jelent az emberek sorsa a természethez, a naphoz, a csillagokhoz, a világokhoz viszonyítva? (...) Életünk csak egy másodperc a mindenség létéhez mérten. Miért nem lehet egyszerűen csak csodálni és boldogan élvezni a szépet?